Crama de vinuri Andronic reprezintă o poveste. O poveste născută din pasiunea pentru vinuri de calitate, din dorința de a păstra moștenirea străbunilor.

Email:

contact@cramaandronic.ro

Telefon:

O744320418

Adresa:

Arad, Str. Poetului 105-107

Tradiție și respect pentru clienți – Crama Andronic

Crama Andronic reprezintă o poveste. O poveste născută din pasiunea pentru vinuri de calitate, din dorința de a păstra moștenirea străbunilor. Crama Andronic este un adevărat elogiu adus moșiei tradiționale. Această poveste s-a născut din dorința de a demonstra că se poate face performanță și la nivel micro, în ciuda scepticismului aruncat asupra acestei idei.

 

Totul a început în 2010, când actualii proprietari germani ai moșiei au încurajat pe unul din „apropiații” lor să lucreze via, să încerce să mai salveze ceea ce ei au moștenit din bătrâni.

 

Acesta a trudit timp de câțiva ani, încercând să resusciteze plantația, să readucă la viață via veche, de mult uitată și lăsată pradă timpului.

 

Rezultatele au fost slabe, iar proprietarii, extrem de atașați fiind de pământuri, respectându-și descendenții și darul lăsat moștenire de aceștia, nu au renunțat. Au reușit să creeze un proiect pentru atragerea unor fonduri europene de reconversie, iar cu ajutorul investițiilor și cu ajutorul trudei, au readus la viață via.

 

Aceasta a renăscut astăzi într-o plantație sănătoasă, performantă, făcându-i astăzi pe proprietarii din Germania foarte mândri că moșia arată „ca la carte”. Crama Andronic se bucură astăzi de toată încrederea acordată, iar cu ajutorul investițiilor constante ajunge de la an la an să pună bazele unei noi povești…

Nucleul tradiției – Moșia Cramei Andronic

Terenul plantației, adevărata avere moștenită de proprietari, este localizat în zona viticolă Miniș, pe dealurile dintre localitatea Mâscași Măderat, într-o zonă cu tradiție în domeniul viticulturii, încă de pe vremea Austro-Ungariei. Această zonă este extrem de bogată în plantații viticole îngrijite, atent trudite. De asemenea,  Minișul se bucură de existența celei mai mari stațiuni de cercetare-dezvoltare viticolă din zona.

 

Între paralelele, 46*05’ și 46*35’ latitudine nordică și meridianele 21*15’ și 22*00’ longitudine estică, într-un climat temperat continental moderat, terenul se bucură de influențe climatice benefice dezvoltării plantelor cu orientarea către Soare. Iar recent s-a refăcut și drumul vinului, acesta fiind asfaltat și oferind astăzi posibilități de acces la plantație în orice condiții.

Legenda ce înconjoară zona viticolă Miniș 

Terenul nu este lipsit nici de bogății sentimentale și istorice. „Potrivit localnicilor, baronul Dietrich Jozsef, proprietarul unei podgorii din zonă, a adus din California, în anul 1845, trei puieți de sequoia gigantea pe care i-a plantat pe Dealul Mare din apropierea localității Măderat.

 

Cu toate că, pentru a-și întinde rădăcinile și pentru a se dezvolta, arborele avea nevoie de un strat de pământ cu o grosime de cel puțin 10 metri, el s-a adaptat foarte bine în localitatea arădeană unde solul are o adâncime de numai 2 metri. Toți trei puieții s-au prins și s-au dezvoltat normal, însă în urmă cu mai mulți ani, unul dintre ei a fost lovit de un fulger și s-a uscat. Ceilalți doi, însă, care constituie un adevărat punct turistic, au aproximativ 35 metri înălțime, iar circumferința lor a ajuns să măsoare peste 5 metri, putând fi cuprinși cu greu de patru oameni cu brațele deschise”.

Clienți mulțumiți